středa 31. prosince 2014

Ohlédnutí a poděkování


Poslední den v roce přímo svádí k bilancování. Ani já jsem neodolala a pustila se do vzpomínání, co jsem minulý rok se svým blogem všechno zažila.




pondělí 29. prosince 2014

sobota 27. prosince 2014

Hladový oheň

Název: Slabost Victorie Bergmanové - Hladový oheň
Autor: Erik Axl Sund
Nakladatelství: Euromedia Group, k.s.
Rok vydání: 2014
Počet stránek: 328









Celkové hodnocení: *****


čtvrtek 25. prosince 2014

Knižíšek

Letos jsem se zapojila do akce Knižíšek, kterou pořádala Suši. Svého knižíška jsem poctivě poslala začátkem prosince, balíček pro mě taky v pořádku došel. Dlouze jsem nad ním seděla a marně vzpomínala o které knížky jsem si to vlastně napsala.......... Věděla jsem, že tam byl Přízrak a Bridget Jonesová, ale ani na jednu z nich balíček nevypadal! A tak jsem to pustila z hlavy, balíček zašoupla na dno skříně aby nepokoušel a přestala na něj myslet.


No a pak nám do knihovny přišla nabídka na výhodnou koupi knih. Byl mezi nimi i Skleněný pokoj od Mawera. Evangelium podle Jidáše bylo super a navíc ta nádherná modrá obálka.... A tak jsem se rozhodla být sobec a koupit si jednou za uherský rok knížku. Jen tak, pro sebe, pro radost, protože se mi líbí a je krásná a protože ji zkrátka chci. Jenže...... 

Když mi pak došla, vzpomněla jsem si na kamarádku mého muže, která je architektka a žije v Brně a tohle by byl pro ni naprosto dokonalý dárek k vánocům. A tak se ve mě probudilo mé nesobecké já a Mawer udělal velkou radost někde jinde. Knížku jsem si půjčila v práci. Očtenou, odrbanou, ne tak krásnou.

Jaké pak bylo moje překvapení, když jsem našla nádherný voňavý nový Skleněný pokoj s úžasnou magnetickou záložkou a liščím přáním pod stromečkem! Naprosto dokonalý dárek a velká radost. 


Hrozně moc děkuji Elišce, za krásné přání a perfektní volbu. Tahle knížka je mi asi souzená a příští rok se snad konečně dostanu i na návštěvu vily Tugendhat. Hrozně moc mě láká swingový večer s promítáním, který tam pořádají, tak snad to klapne ;-)





neděle 21. prosince 2014

Papírový vánoční stromeček



Za pár dní bude štědrý den. Děti se už nemůžou dočkat Ježíška a tak jsme se rozhodli ukrátit si čas výrobou různých dekorací z papíru. Mě osobně se nejvíc líbil tento jednoduchý papírový origami stromeček, tak snad inspiruje i vás.

pátek 12. prosince 2014

Vánoční jmenovky




Vánoce klepou na dveře, vánoční horečka vrcholí. Uklízí se, peče, dokupují se poslední vánoční dárky. Byli jste letos hodní? Očekáváte pod stromečkem hromadu dárků? Jak zajistit aby každý dárek našel toho svého majitele? Nejjednodušší řešení jsou samozřejmě jmenovky. Tyhle jsem vyráběla společně s dětmi, tak snad pro vás budou inspirací.

úterý 9. prosince 2014

středa 3. prosince 2014

úterý 2. prosince 2014

Vánoční hvězda

Začal Advent, Štědrý den se rychle blíží. Pokud řešíte problém, jak trošku jinak a přitom jednoduše ozdobit dárky, možná vám můj dnešní příspěvek přijde vhod.